Kipriotis Village

Weer & Klimaat

Het klimaat

Het eiland Kos maakt onderdeel uit van de Dodekanesos eilandengroep. Het kleine eiland kent een warm mediterraan klimaat, wat wordt gekenmerkt door koele winters en warme of hete, maar droge zomers. In de wintermaanden valt hier het grootste deel van de neerslag en is de temperatuur met gemiddeld 12 tot 14 graden te laag om het als zonbestemming te bezoeken. Tijdens de zomermaanden valt er vrijwel geen neerslag en kan het warm tot heet zijn.

Het noorden van het eiland is vlak, terwijl op het zuiden het Dikeosgebergte ligt met een hoogste top van 864 meter.

Van winters weer is op Kos geen sprake, maar de kans op neerslag is van december tot en februari een stuk hoger en de hoeveelheid zon op een dag is veel minder. Dit maakt een bezoek in de wintermaanden dan ook een stuk minder aangenaam, alhoewel het met een gemiddelde temperatuur van 12 graden Celsius nooit echt koud wordt. Je kunt er dan ook nog prima buiten wandelen of fietsen, maar denk er aan een jas mee te nemen. Ook kan het dus meer regenen, dus een paraplu is bij een bezoek in de wintermaanden ook aan te raden. Het zeewater heeft dan een temperatuur van gemiddeld 17 graden Celsius, wat voor de meeste toeristen toch echt nog aan de frisse kant is.

Vanaf half april tot half oktober is de beste periode om naar Kos te komen, aangezien de temperatuur dan vrijwel altijd boven de 20 graden Celsius blijft. April en mei zijn nog wat koeler, maar vanaf juni zie je het aantal bezoekers hier sterk toenemen met veel gezinnen met jonge kinderen, gevolgd door gezinnen met schoolgaande kinderen in juli en augustus. In de zomermaanden juli en augustus is de gemiddelde temperatuur 26 tot 29 graden Celsius, maar kan ook boven de 30 uitkomen. De kans op een bui is zeer klein en er zijn doorgaans wel 10 zonuren per dag.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 405 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen