Kipriotis Village

Omgeving

Aan de oostkant van het Griekse eiland Kos ligt het prachtige Kipriotis Village resort. Gelegen te midden van de Egeïsche zee is Kos een waar vakantie eiland, geschikt voor jong en oud. Met een doorsnede van bijna 300 kilometer is er voldoende ruimte voor het West-Europese toerisme dat het eiland aantrekt. Kos is de geboorteplaats van de bekende filosoof en doktor Hippocrates. In de oudheid is er veel gebeurd op het eiland. Zowel de oude Grieken, Egyptenaren als de Romijnen zijn op het eiland actief geweest. Dit is ook te zien aan de oude ruïnes die bewaard zijn gebleven.

Kos-stad

Het resort ligt op 3 kilometer van Kos-stad, de hoofdstad van het eiland. Kos-stad is de ideale plek om heerlijk uit eten te gaan, te winkelen of te stappen in de avond. In Kos kunt u genieten van de lokale Griekse maaltijden of één van de internationale restaurants proberen. Er zijn Italiaanse, Mexicaanse, Japanse, Franse, Chinese en Nederlandse restaurants. Kos heeft ook een groot aantal gezellige winkelstraten en zelfs een modern winkelcentrum waar de winkelliefhebbers lekker hun gang kunnen gaan. Kos staat onder de jongeren ook bekent als goed uitgaansgebied. Tot in de late uurtjes wordt er in de meeste bars en clubs muziek gedraaid en kan er gedanst worden.

Kos en de oudheid

In het oude centrum van Kos kunt u de gebouwen van honderden jaren geleden bezichtigen, en zo een idee krijgen van hoe de mensen er in die tijd leefde. Aan de kust zijn er verschillende mooie stranden. Tigaki in en strand dat 11 kilometer bij de hoofdstad van het eiland vandaan ligt. Tigaki is een zeer mooi en schoon strand. Het strand en de zee is meerdere malen op rij bekroond met een blauwe vlag, wat staat voor een veilig en schoon strand en een veilig en schone zee. Tigaki is vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, welke makkelijk kunnen spelen in het ondiepe water. Lambi is een strand dat naast heerlijk zonnebaden speciaal geschikt is voor wandelaars, fietsers en zwemmers. Lambi is rustiger dan de meeste andere stranden aan de kust van het eiland.

Andere steden

Naast de hoofdstad Kos, heeft het eiland nog een aantal andere stadjes die een bezoekje waard zijn. De stadjes die zeker een bezoekje waard zijn, zijn: Asfendiou, Tigaki, Marmari, Pyli, Kardamena, Antimachia, Kefalos en Mastichari. Om deze stadjes allemaal te bezoeken kunt u gebruik maken van georganiseerde tours. Het is ook erg leuk om op eigen houtje het eiland te verkennen. In dit laatste geval is het een goed idee om een auto te huren bij aankomst op het vliegveld of bij het resort.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 405 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen